شنبه ۱۳ آبان ۱۳۸۵ - ۱۱:۵۱
۰ نفر

همشهری آنلاین: یک کشتی باستانی مربوط به دوره پارتیان در عمق 70 متری منطقه سیراف کشف شده است که مدرکی دیگر برای ایرانی بودن خلیج فارس است.

با این حال پس از گذشت دو ماه از انتشار این خبر هنوز از سوی میراث فرهنگی هیچ گونه پیگیری در این خصوص صورت نگرفته است. 
   
ذوالفقارعرب زاده مدیرعامل شرکت دریاکاو به فارس گفت: ماهیگیران محلی منطقه پارس جنوبی و بندر طاهری، گاهی هنگام صید قطعات سفال را همراه با صید خود بالا می آوردند که باعث کنجکاوی تیم غواصی ما شد و با راهنمایی صیادان محلی به این منطقه رفتند و درعمق 70 متری دریا متوجه وجود یک کشتی غرق شده باستانی به همراه محموله بزرگ آن دراین منطقه شدند.

وی درباره محتویات این کشتی توضیح داد: حدود 30 تا 40 خمره اژدری شکل سفالی به صورت کاملا مرتب روی هم چیده شده است.

وی افزود: از این آثار حدود 15 دقیقه تصویرگرفته شد که دو دقیقه از این تصاویر برای تحقیقات بیشتر دراختیارکارشناسان میراث فرهنگی قرارگرفت ولی از دوماه پیش تاکنون که این تصاویر واخبار مربوط به آن دراختیار کارشناسان میراث قرار گرفته است هیچ خبری ازسوی این کارشناسان و میراث نشده و این قضیه پیگیری نشده است.

عرب‌زاده درباره هویت این کشتی و فرضیات کارشناسان میراث فرهنگی درباره آن گفت: کارشناسان میراث فرهنگی، با مشاهده این تصاویر تشخیص دادند که این ظروف در دوره پارتیان مورد استفاده قرار می‌گرفته است و حدود دوهزارسال قدمت دارد ولی تا زمانی که این محموله بالا آورده نشود، نظر قطعی راجع به آن قطعیت ندارد.

وی همچنین گفت: اینکه چه چیزی دراین کشتی وجود دارد راز بزرگی است ولی اگر تمام محموله این کشتی ظروف سفالین باشد بازهم یک گنجینه بزرگ است که ارزش مادی و معنوی بسیار زیادی دارد.ضمن این که با کشف این محموله و اثبات ایرانی بودن کشتی و محموله موجود در آن، ایرانی بودن خلیج فارس اثبات خواهد شد.

وی با بیان این که این کشتی درمنطقه‌ای به نام سیراف و با نام امروزی بندر طاهری کشف شده است افزود:این اولین وتنها کشتی با محموله وبدون محموله‌ای است که با این قدمت در منطقه خلیج فارس کشف شده است و این موضوع به نظرما آنقدر بزرگ است که باید حتما یک تیم حرفه‌ای غواصی عملیات خارج سازی این محموله را انجام دهد که البته تیم غواصی ما این امکان رادارد ولی برای پرهیزاز آسیب زدن به این محموله لازم است که دوتیم متشکل از غواصان حرفه‌ای و کارشناسان باستان شناسی درکنارهم قرارگیرند.چون مقوله غواصی در عمق 70 متر بسیارپیچیده است و باستان شناسی زیر آب نیز درایران بسیارنو و پیچیده است.

مدیر عامل شرکت دریاکاو با بیان این که شرکت دریا کاو بزرگترین پروژه غواصی درمنطقه عسلویه را انجام می‌دهد گفت:ما به میراث فرهنگی اعلام آمادگی کرده‌ایم که دراین عملیات به آنها کمک می‌کنیم و ضمن نقشه‌برداری ،نمونه هایی را برایشان خارج می‌کنیم ولی خروج کامل کشتی، هم هزینه بر است و هم بسیار وقتگیر است.

عرب‌زاده گفت:کشف این کشتی ومحموله آن از دوماه پیش به اطلاع رییس پژوهشکده میراث فرهنگی آقای دکتر فاضلی رسیده است

و ایشان براساس تصاویری که دیدند پیش‌بینی کردند که قدمت این کشتی به دوهزارسال قبل بازمی‌گردد ولی برای بررسی‌های بیشتر و خارج کردن این محموله هنوز پیگیری نشده است.

وی با تاکید براین که شرکت دریاکاو امکانات و غواصان حرفه‌ای برای کار روی این پروژه را دراختیار دارد که می‌تواند دراین زمینه با میراث همکاری داشته باشدگفت:اخیرا باخبرشدیم از سوی میراث فرهنگی بوشهر ازطریق صیادان محلی برای یافتن این محموله اقدام شده است، ولی این محموله کاملا غیر قابل دسترس است واگر در کار غواصی حرفه‌ای نباشند صدردصد با مخاطره جانی همراه است چون غواصی درکشور ما بسیار کوچک و تعداد غواصان حرفه‌ای برای غواصی دراین عمق بسیار محدود است.

مدیر عامل شرکت دریاکاو که اولین بار این کشتی را کشف کرده است گفت:ما انتظار داشتیم ازسوی میراث فرهنگی کشور توجه و پیگیری لازم دراین خصوص صورت می‌گرفت.

کد خبر 7285

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز